Zapraszamy na warsztaty z włoskiego street foodu. Na warsztatach dzieci przygotują piadinę, czyli cienki włoski placek podany wersji wytrawnej i słodkiej.
Cykl warsztatów kulinarnych „Smakiem po mapie” to spotkania, na których dzieci poznają kuchnie świata. Samodzielnie przygotowują dania z z danego kraju i dowiadują się wielu ciekawych informacji, nie tylko kulinarnych.
Warsztaty prowadzi Kinga, która na studiach bierze pod lupę procesy produkcji żywności i obmyśla naukowe wyzwania. W kuchni najczęściej tworzy, co jej w duszy gra, ale w sprawach klasyki często ucieka się do receptur kulinarnych autorytetów – croissanty ściśle według wytycznych Pierre Hermé, ale w drożdżówkach z kruszonką to najlepsza jest Pani Irenka! Lubi pracę z dziećmi, bo ich energia i kreatywność nigdy nie przestają zaskakiwać.
Uwaga!
- Są to zajęcia dla dzieci w wieku 6-12 lat.
- Minimalna liczba uczestników: 5.
- Zapisy na warsztaty przyjmujemy do czwartku. Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio w systemie sklepu internetowego (dotyczy także kart podarunkowych).
- Kupując warsztat zwróć uwagę na godzinę jego rozpoczęcia.
- Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, proszę weźcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku na jedzenie.
- Zasady odwoływania uczestnictwa zapisane są w Regulaminie sklepu.