• wiosenna_uczta_bez_glutenu

Wiosenna uczta bez glutenu

249.00 PLN

Jeżeli marzysz o puchatych drożdżówkach i słodkościach bez glutenu, które nie tylko mogą poszczycić się przyzwoitym składem, ale przede wszystkim wyśmienicie smakować, nie masz jeszcze dostatecznej śmiałości w „ograniczonej” kuchni pozbawionej alergenów albo marzysz by pokazać domownikom i znajomym, że bez glutenu nie znaczy bez smaku, mamy dla Ciebie rozwiązanie.

Już w sobotę, 10 czerwca, Weronika Madejska, autorka bloga Natchniona.pl i bestselleru „Bez glutenu bez wyrzeczeń”, a przede wszystkim długoletni praktyk, pokaże jak sezonowe warzywa i owoce wkomponować w zupełnie bezglutenowe i roślinne propozycje, tak by przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia. 

Spotkanie rozpoczniemy od wspólnego wypiekania pizzy na cienkim spodzie, a następnie w dwuosobowych zespołach przygotujemy:

  • wiosenne pasty do kanapek,
  • penne z sosem pełnym umami i chrupiącą posypką,
  • kotleciki z soczewicy z sosem BBQ,
  • zielone taco ze smażonym tofu,
  • wiosenne tabbouleh z kaszy gryczanej iliści botwinki, z granatem,
  • ciasto kruche z pianką, rabarbarem i kruszonką,
  • dwa rodzaje pralinek jaglanych,
  • ciasto czekoladowe przełożone kokosową śmietaną i owocami,
  • owocowe babeczki.

Gotowanie zakończymy wspólnym wypiekaniem puszystych drożdżówek oraz degustacją wszystkich przygotowanych smakołyków. 

Spotkanie potrwa  4 godziny.

***

Wszystkie przepisy skomponowane zostały ze składników nie zawierających glutenu, mleka i jajek.

Organizatorem warsztatów kulinarnych jest Weronika Madejska, www.Natchniona.pl. 

Podobne produkty

Nie dziękuję