Prowadzący

Anna Wróblewska

Anna Wróblewska
Studentka psychologii i geografii. Baczna obserwatorka, zawsze chętna do pomocy. Wychowawca na obozach dla dzieci, na których prowadzi kuchnię polową i wraz z grupą dzieci przygotowuje posiłki dla całego obozu. Dotychczasowa praca z dziećmi nauczyła ją przede wszystkim brania odpowiedzialności  za drugą osobę, a prowadzenie kuchni w środku lasu, bez dostępu do elektryczności, wody z kranu i sklepu tuż za rogiem trudnej sztuki improwizacji.

Eryk Wałkowicz

Eryk Wałkowicz
Miłośnik dobrej i prostej kuchni, która pozytywnie wpływa na zdrowie. Swoją wiedzę o zdrowym żywieniu zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, a na co dzień dzieli się nią w przystępny sposób, na swoim kulinarnym blogu erVegan.com. Publikując smakowite i łatwe do wykonania przepisy, pokazuje, że kuchnia roślinna może być pyszna nawet z punktu widzenia faceta. Zamienia fasolę w mocno czekoladowe brownie, marchew w ciastka, a daktyle w słodki karmel!

Isabel Balderas

Isabel Balderas
Szefowa kuchni w restauracji Dos Tacos w Warszawie. Pochodzi z Meksyku. Swoje imponujące 16-letnie doświadczenie zdobywała w różnych restauracjach i hotelach w Meksyku, Wielkiej Brytanii i Polsce. Od 8 lat mieszka w Warszawie i zajmuje się promowaniem tradycyjnej kuchni meksykańskiej. Mama 5-letniego Karola.

Katarzyna Jankowska

Katarzyna Jankowska
Znana także jako MAG - Mama Alergika Gotuje. Autorka kilku książek kulinarnych oraz blogów www.mamaalergikagotuje.pl i www.alergikwpodrozy.pl. Stworzyła ponad 1000 przepisów bez jajek, mleka, soi, kakao, selera, orzechów i miodu. W tym ponad 500 przepisów dodatkowo bez glutenu i cukru. Swoją kuchnię opiera na ekologicznych i naturalnych produktach. Jej porady i przepisy doceniają alergicy, osoby na diecie bezglutenowej, weganie, a także biegacze. Propaguje zdrowy styl życia i udowadnia, że pomimo ograniczeń w diecie można jeść smacznie i zdrowo. Prywatnie- mama 22-letniej Natalii oraz 12-letniego Konrada, dzięki, któremu powstały jej książki. Pasjonatka gotowania i biegania, z listą marzeń, które spełnia krok po kroku.

Katarzyna Karus-Wysocka

Katarzyna Karus-Wysocka
Totalna entuzjastka podejścia paleo. Autorka bloga Cook it Lean i współautorka książki „Polski Przewodnik Paleo”, która jeszcze przed premierą osiągnęła status bestsellera w internetowych księgarniach. Co roku organizuje Noworoczny Detoks Cukrowy cieszący się dużą popularnością wśród osób chcących zadbać o swoje zdrowie w ramach noworocznych postanowień. Gotowanie ją odpręża, lubi tworzyć nowe połączenia i wersje tradycyjnych potraw. Jeszcze bardziej odpręża ją fotografowanie i stylizowanie jedzenia. Na co dzień projektantka interakcji i businesswoman. Po godzinach zawodniczka w trójboju siłowym - z przyjemnością oddaje się ciężkim treningom na siłowni.

Magdalena Gembacka

Magdalena Gembacka
Blogerka, autorka znanego bloga ammniam.pl, nazywana „królową zdrowej dziecięcej diety”. Mistrzyni kuchni pysznej i zdrowej. Na swoim blogu dzieli się z czytelnikami przepisami na roślinne dania dla małych i dużych. Propagatorka zdrowego odżywiania, zafascynowana medycyną żywienia. Współpracuje z Fundacją Wiemy Co Jemy. Fotografuje, prowadzi warsztaty kulinarne. Prywatnie żona, mama Kacpra i Karoliny.

Małgorzata Jackowska

Małgorzata Jackowska
Specjalistka żywienia człowieka i dietetyki, absolwentka SGGW w Warszawie. Dyplomowana promotorka karmienia piersią, doula ze stowarzyszenia Doula w Polsce, współtworzy Kwartalnik Laktacyjny i Fundację Promocji Karmienia Piersią. Prowadzi szkolenia, warsztaty i indywidualne konsultacje dla rodziców i profesjonalistów, jest autorką bloga www.malgorzatajackowska.com oraz artykułów dotyczących tematyki, w której się specjalizuje. Zajmuje się w tematyką żywienia niemowląt i małych dzieci, rozszerzania diety i baby-led weaning oraz żywienia matek w okresie ciąży i laktacji.

Łukasz Zbroszczyk

Łukasz Zbroszczyk
Z wykształcenia pedagog. Od wielu lat realizuje się w pracy z dziećmi i młodzieżą w szkole oraz jako animator. Z zamiłowania podróżnik. Spędził w podróży po Azji dwa lata, ucząc siebie i innych. Fascynują go inne kultury i różnice między nimi. Uwielbia gotować, a samo gotowanie traktuje jako przygodę i zaproszenie do eksperymentowania. W czasie swojej podróży dokładnie poznał barwną kuchnię azjatycką. Nie zapomina jednak o korzeniach i chętnie powraca do tradycyjnej kuchni polskiej.

Przemysław Ignaszewski

Przemysław Ignaszewski
Jeszcze kilka lat temu jego ulubioną aktywnością było wyciskanie dziury w kanapie, połączone z wyścigowym pożeraniem fast foodów. Pewnego dnia obudził się ze snu oblanego tłuszczem, na poduszce z hamburgera i postanowił zmienić swoje życie. Poprzez krótsze dystanse, półmaratony i maratony odnalazł się w ultramaratonach. Od dwóch lat prowadzi bloga www.vegenerat-biegowy.blogspot.com, na którym dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi oraz osiągnięciami sportowymi.

Łukasz Zbroszczyk

Thomas Connerney
Rodowity Irlandczyk, mieszkający w Warszawie. Z zawodu - szef kuchni. Ukończył z wyróżnieniem Athlone Institute of Techology (Professional Cookery). Gotował w najlepszych restauracjach i hotelach Irlandii i Australii. Od kilku lat jest również certyfikowanym nauczycielem angielskiego i z powodzeniem pomaga „rozgadać się” małych i dużym warszawiakom. Prywatnie tata dwujęzycznych: Mai i Filipa, których od małego zaraża pasją do gotowania. Warsztaty z Tomem odbywają się w j. angielskim.

Weronika Madejska

Weronika Madejska
Dwudziestolatka, samouk, wielbicielka gotowania i celebrowania posiłków. Kiedyś mała i chuda dziewczynka z wiecznie bolącym brzuchem, dzisiaj autorka bestselleru „Bez glutenu bez wyrzeczeń”. Bloga www.Natchniona.pl założyła, kiedy na rynku bezglutenowym panowała zupełna posucha, a niewielu Polaków wiedziało o celiakii. Dzisiaj tworzy przede wszystkim przepisy dedykowane osobom na dietach eliminacyjnych, aby każdego dnia mogły cieszyć się życiem. Wierzy, że tylko jedzenie przygotowywane z miłością może naprawdę się udać.

Wiola Korzeniowska

Wiola Korzeniowska
Nauczycielka w przedszkolu i niepoprawna optymistka. Wulkan energii, kolekcjonerka książek kucharskich i wielbicielka miesięczników kulinarnych. Twórczyni bloga kulinarnego SłodkiZapachMalin. Uwielbia jeść! Kocha spotkania z przyjaciółmi i gotowanie dla nich.