• zajęcia gotowania dla dzieci

Wszechronna dynia

78.00 PLN

Dynia to królowa jesieni. Czas na poznanie jej bliżej. Dzieci razem z Łukaszem upieką dyniowe muffiny oraz zrobią uniwersalny mus z dyni, który zabiorą ze sobą do domu wraz z przepisem, jak go wykorzystać. 

Warsztat jest częścią cyklu warsztatów „Sezonowo”, na których dzieci poznają bliżej sezonowe warzywa i owoce. Samodzielnie przygotowują z nich dania i testują, jakie połączenia kulinarne smakują im najbardziej. 

Warsztaty prowadzi Łukasz. Z wykształcenia pedagog. Od wielu lat realizuje się w pracy z dziećmi i młodzieżą w szkole oraz jako animator. Z zamiłowania podróżnik. Spędził w podróży po Azji dwa lata, ucząc siebie i innych. Fascynują go inne kultury i różnice między nimi. Uwielbia gotować, a samo gotowanie traktuje jako przygodę i zaproszenie do eksperymentowania. W czasie swojej podróży dokładnie poznał barwną kuchnię azjatycką. Nie zapomina jednak o korzeniach i chętnie powraca do tradycyjnej kuchni polskiej

Uwaga! 

  • Zapisy na warsztaty przyjmujemy do piątku do końca dnia. 
  • Mininalna liczba uczestników: 5. 
  • Kupując warsztat zwróć uwagę na godzinę jego rozpoczęcia. 
  • Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, proszę weźcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku na jedzenie.

Nie dziękuję