Zero waste na talerzu

185.00 PLN

Jak wykorzystać łodyżki rzodkiewki? Co zrobić z czerstwym chlebem? Czy można coś zrobić z czarnym bananem? Na te i na wiele innych pytań postaramy się odpowiedzieć podczas najbliższego warsztatu z kuchni Zero Waste

Zapraszamy dzieci i rodziców do wspólnego gotowania, podczas którego nauczymy się kilku trików, jak nie marnować jedzenia. W trakcie spotkania zrobimy: zapiekane rzodkiewki oraz pesto z ich łodyżek, wytrawny pudding z czerstwego chleba i ciasto czekoladowo-bananowe

W warsztatach rodzinnych uczestniczą dziecko i jego opiekun. Jednak głównymi bohaterami zajęć są dzieci, które pod opieką rodziców i trenera poznają tajniki kuchni, uczą się używania narzędzi i akcesoriów do gotowania oraz poznają nowe smaki.

Uczestnicy przygotowują swoje potrawy na profesjonalnie wyposażonym stanowisku. Zależy nam na rodzinnej atmosferze spotkań, gdzie nie ma pośpiechu, jest natomiast dobra zabawa.

Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.


      Nie dziękuję